Jong Westfriesland in Actie

Maatschappelijke Stage (MaS), Jongerennetwerk, Maatschappelijke Diensttijd (MDT) en het Jongerenpanel zijn de vier diensten die vallen onder de verzamelnaam 'Jong Westfriesland in Actie'. Alle vier de projecten zijn gericht op jongeren uit Westfriesland die actief aan de slag gaan als vrijwilliger. De projecten hebben één gemeenschappelijk doel: meer jongeren werven én binden aan het doen van vrijwilligerswerk.


Ben jij tussen de 13 en 30 jaar? Dan is een van de diensten van Jong Westfriesland in Actie zeker iets voor jou! Met de diensten van Jong Westfriesland in Actie kun je je als jongere namelijk inzetten voor de maatschappij, je passie en kwaliteiten ontdekken en werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Hieronder kun je meer lezen over de projecten van Jong Westfriesland in Actie. Of bekijk links het filmpje!

Maatschappelijke Stage (MaS)

De Maatschappelijke Stage (MaS) is één van de stages die leerlingen op het voortgezet onderwijs lopen. Dit doen zij in de vorm van een stage, waarvan het aantal uren verschilt per school, binnen of buiten schooltijd. Doordat de jongeren kennismaken met vrijwilligerswerk, worden ze uitgedaagd om zich onbetaald in te zetten voor hun leefomgeving en voor anderen. Ze krijgen inzicht in het reilen en zeilen van een (vrijwilligers)organisatie en leren daarmee ook buiten hun eigen gezichtsveld te kijken. Hoe belangrijk is MaS? Wat brengt het voor jou als leerling? Waarom zou je als organisatie meedoen?

Jongerennetwerk

Wil jij iets bijdragen aan de maatschappij? Daarnaast je eigen netwerk versterken? Kom dan bij ons jongerennetwerk! Je kunt bij het jongerennetwerk op een vrijblijvende manier vrijwilligerswerk gaan doen. Je kunt helpen bij bijvoorbeeld een festival, in een dierenasiel, jongerencentrum of bij de brandweer. Er zijn heel veel mogelijkheden en jij bepaalt zelf wanneer en voor hoeveel uur je aan de slag wilt als vrijwilliger. Hoe dit werkt? Neem alvast een kijkje op de vacaturebank via onderstaande button of er een leuke klus voor je tussen zit! Zou je wat anders willen of heb je zelf een idee? Geen probleem! Neem via de contactgegevens onderaan deze pagina contact op met Fleur of Frank.

Maatschappelijke Diensttijd (MDT)

Bij het MDT-project zet je je vrijwillig in voor een maatschappelijke organisatie. Je draagt bij aan een sterkere samenleving en leert hier tegelijkertijd enorm veel van. Je bouwt aan je cv, leert nieuwe mensen kennen en hebt een leuke en leerzame tijd. Ook is MDT een goede voorbereiding op of verrijking van je studie of (toekomstige) baan. Je komt regelmatig samen met andere MDT’ers en krijgt ondersteuning en trainingen vanuit Vrijwilligerspunt. Na het afronden van de MDT ontvang je een Europees erkend certificaat. Nieuwsgierig geworden?

Jongerenpanel

Kom jij uit de gemeente Stede Broec, Enkhuizen of Drechterland en wil jij meer betrokken zijn bij jouw gemeente? Nadenken over onderwerpen als duurzaamheid, cultuur, alcoholgebruik of bijvoorbeeld de corona-aanpak van jouw lokale vereniging? Dan is het jongerenpanel van de SED-gemeenten misschien iets voor jou! We komen maandelijks bij elkaar om na te denken over vraagstukken vanuit de gemeenten, lokale organisaties en verenigingen. Daarnaast kun je helpen met het organiseren van of ondersteunen bij lokale activiteiten. Zo kun jij je steentje bijdragen aan jouw gemeente, doe je waardevolle ervaring op, bouw je aan je netwerk en CV en doe je gelijk iets goed voor jezelf én een ander! Meer informatie nodig? Klik op onderstaande button!

Blijf op de hoogte van Jong Westfriesland in Actie. Vraag de nieuwsupdate aan!

En volg ons op social media! (Klik in de blauwe balk op het icoontje)

Dit is het team van Jong Westfriesland in Actie

E-mail sturen? Klik op de foto!

Anouschka Timma.timm@vrijwilligerspunt.comMaS
0229-216499
06-29372613
Klaas-Jan Grootk.groot@vrijwilligerspunt.comAdministratie MaS
0229-216499
Fleur Neefjesf.neefjes@vrijwilligerspunt.comJongerennetwerk / MDT
0229-216499
06-82651230
Frank Musmanf.musman@vrijwilligerspunt.comJongerennetwerk
0229-216499
06-82655112
Karlijn Schoutenk.schouten@vrijwilligerspunt.comJongerenpanel / MDT
0229-216499
06-82141279
Rachel Doranr.doran@vrijwilligerspunt.comStagiaire Jong Westfriesland in Actie
0229-216499

Partners van Jong Westfriesland in Actie